Belgisch kraanwater is het rijkst in kalk in Europa. Kalkrijk en moeilijk tot zeer hard water is bijgevolg een probleem voor meer dan 80% van de Belgische huishoudens.

We beseffen het misschien niet altijd, maar de cijfers geven stof tot nadenken. Een gezin van 4 verbruikt gemiddeld 150 tot 200 kubieke meter water per jaar. Dit betekent dat met hard water elk jaar 45 tot 60 kg kalk door de leidingen loopt. Dit betekent ongeveer 1000 kg kalk gedurende een periode van 20 jaar.

Kalksteen wordt afgezet in de leidingen, maar beschadigt ook de apparaten, wat leidt tot dure reparaties of vervanging. Wasmachines, vaatwassers, boilers, stoomstrijkijzers, koffiemachines, enz. Bereiken voortijdig het einde van hun nuttige levensduur.

kalkaanslag wordt ook afgezet op kranen, wastafels, toiletten en douchewanden en kan alleen worden verwijderd met dure producten en veel elleboogvet. Bovendien verhoogt kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk.

Daarom is het ontharden en ontkalken van uw water met een waterontharder absoluut geen luxe, het bespaart u veel geld op de langere termijn, die u vervolgens aangenamer kunt gebruiken.

Zacht water is mild voor het milieu – zorg voor een waterontharder

Vaatwasmachines en wasmachines die werken met kalkvrij water werken beter, wat het gebruik van schadelijke reinigingsmiddelen vermindert.

Dit heeft een directe, positieve impact op het milieu.

De vele voordelen van zacht water – Aqua Service waterontharders
Douchen in zacht water is een zegen voor de gezondheid: je huid en haar herstellen hun natuurlijke glans, zachtheid en flexibiliteit.

Uw wasgoed zal ook veel zachter en schoner aanvoelen, wat betekent dat uw bad- en huishoudlinnen en uw dure kleding langer mooi blijven.

Uw vaat zal glanzen als nooit tevoren en zonder toevoeging van zouten of anti-kalk spoelmiddelen.

Bovendien zul je nooit meer te maken krijgen met geblokkeerde kranen of douchekoppen en zal het schoonmaken van je huis gemakkelijker en sneller zijn.

Water verzachten met een waterontharder betekent geld en energie besparen

waterontkalkers of ontharders garanderen aanzienlijke besparingen op de lange termijn en betalen de investering op die manier in de kortst mogelijke tijd terug.

De belangrijkste besparingen zijn onder meer:

  • Pijpen blijven zelfs na tientallen jaren zo goed als nieuw
  • Ketels, centrale verwarming op waterbasis en huishoudelijke apparaten gaan veel langer mee en blijven efficiënt werken
  • Het verbruik van wasmiddelen en zeep is meer dan gehalveerd
  • U hoeft nooit meer dure ontkalkingsproducten of zouten voor de vaatwasser te kopen
  • Geen kalkaanslag meer van het stoomstrijkijzer op je mooie, donkere kleding
  • Kleding en huishoudlinnen gaan veel langer mee
  • Geen verlies van energie meer door kalkaanslag