Druppelwaterdruppels Als uw huis hard water heeft, is de kans groot: u merkt het. Je kunt gefrustreerd raken wanneer je schalen vormt rond afvoeren, de douchekop en badkamer- en keukenkranen. Of je merkt misschien het grootste verschil als je aan het douchen bent en hard water zorgt ervoor dat zeep niet helemaal schuimt.

In elk geval moet u de juiste stappen ondernemen om van hard water een probleem uit het verleden te maken. Terwijl u uw opties voor hardwatersanering opzoekt, kunt u twee termen tegenkomen: waterconditionering en waterontharding. Meestal beschrijven deze woorden twee verschillende soorten systemen die de effecten van hard water in uw huis en op uw sanitair kunnen verminderen, maar welke is geschikt voor u?

Het verschil tussen een waterontharder en een waterconditioner

De term “waterontharder” beschrijft een systeem dat een proces van ionische uitwisseling gebruikt om harde watermineralen (calcium, magnesium) uit het water te trekken en ze te vervangen door natriumionen. De mineralen worden gespoeld om uit uw watersysteem af te voeren, wat betekent dat uw watervoorziening nu volledig vrij is van mineralen die hard water veroorzaken

.

De termen ‘waterconditioner’, ‘ontkalker’ en ‘zoutvrije conditioner’ beschrijven een ander type systeem. Een ontkalker kan mineralen niet volledig uit het water verwijderen. In plaats daarvan verandert het de chemische structuur van het water om te voorkomen dat mineralen langs uw pijpen en armaturen kalk afzetten. Het is geen echte waterontharder omdat mineralen in het water achterblijven, maar het is nog steeds de beste optie in veel huizen.

Wanneer een waterontharder de beste optie is

Waterontharders hebben veel voordelen om een ​​huiseigenaar te bieden die op zoek is naar een oplossing voor hard water en de vele problemen die daaruit kunnen voortvloeien. Een waterontharder elimineert de meeste mineralen in de watervoorziening voor iets dat echt ‘zacht water’ kan worden genoemd.

Vermindert kalkaanslag in leidingen.

Vermindert witte of geelachtige vlekken rond kranen en afvoeren.
Laat zeep gemakkelijk schuimen, waardoor zeepresten worden verminderd.
Hiermee kunt u minder zeep, wasmiddel en afwasmiddel gebruiken.
Verwijdert watervlekken uit gerechten.
Huiseigenaren kiezen ervoor om waterontharders te installeren wanneer ze hun laatste druppel hebben bereikt om te gaan met de frustraties van hard water. Er zijn echter voldoende redenen om je andere opties te verkennen.

Waarom waterconditioners zo populair zijn in West Orange, NJ
Hoewel waterconditioners die geen zout gebruiken, de hardheid uit het water niet volledig kunnen elimineren, zijn ze een populair systeem voor huiseigenaren in ons gebied en in het hele land. Het nadeel is dat, aangezien mineralen nog steeds aanwezig zijn, je nog steeds dezelfde problemen hebt met schuimvorming en waterkwaliteit. Er zijn ook veel voordelen aan een zoutvrije waterconditioner, en voor sommige huiseigenaren heeft dit systeem de voorkeur.

  • Vermindert kalkaanslag in leidingen.
  • Vermindert witte of geelachtige vlekken rond kranen of afvoeren.
  • Vereist niet zoveel onderhoud als waterontharders (zout bijvullen).
  • Meestal kost het minder om te installeren.
  • Verspilt geen water.
  • Veel mensen geven er de voorkeur aan dat water zich iets minder ‘glad’ voelt.